Ljubljana MTB Vikend s tekmovanjem svetovne serije FMB in dvodnevno dirko v enduru

Zdaj že tradicionalni septembrski festival gorskega kolesarstva v prestolnici sledi konceptu združevanja kolesarjev, prizorišč in organizacij, enako kot v preteklih izvedbah pa vabi k lastni udeležbi ter gledanju in navijanju. Ljubljana MTB Vikend bo potekal od 15. do 17. septembra na osrednjih MTB terenih Ljubljane – Bike Parku Ljubljana in Golovec trails.

Izvedba festivala z letnico 2023 dobiva še večjo mednarodno noto, saj bo v sklopu prireditve potekalo tekmovanje prostega sloga svetovne serije FMB. Premierna izvedba v Bike Parku Ljubljana ima oznako Bronze in bo odlično dopolnila dogajanje na obeh linijah skokov, ki omogočata izvedbo cele vrste norih trikov. Skupaj z Big Air tekmovanjem Bikehanic na liniji G-Shock bo sobotno popoldne v Podutiku res noro, z zagotovo izvirnimi komentarji ga bosta preko ozvočenja začinila Kristjan Vreček in DJ Lavka. Ure pred popoldanskim šovom bodo v znamenju endura in prvih dveh etap dirke Enduro Golovec trails, ene najbolje obiskanih dirk te discipline v Sloveniji. Etapi bosta postregli s povsem novima trasama, za razliko od preteklih izvedb je udeležba na sobotnih etapah obvezna. Tekmovanje se bo nadaljevalo v nedeljo v parku Golovec trails, na že poznanih poteh in tudi kakšnem novem odseku. Dirka je zaradi majhne medsebojne oddaljenosti etap  tudi zelo prijazna do gledalcev in navijačev.

V Bike Park Ljubljana se vrača tudi tekmovanje v pumptracku, znova pod pokroviteljstvom Scotta in Continentala. Petkovo večerno tekmovanje bo potekalo pod žarometi, udeležba pa bo glede na skokovit razvoj te discipline zagotovo močna. Še prej v petkovem popoldnevu bo v parku tekmovanje za “wild card” vstopnice za osrednjo sobotno tekmovanje v prostem slogu in skokih. Na obeh prizoriščih bo poskrbljeno tudi za lačne in žejne.

Organizacijski odbor sestavljajo Kolesarsko društvo Rajd, Športno društvo Golovec trails in medijski partner mtb.si, glavni pokrovitelj festivala pa je Mestna občina Ljubljana, ki tudi sicer podpira gradnjo gorskokolesarskih poligonov, med katerimi je treba poleg Podutika in Rudnika izpostaviti še Rašico in Črnuče, ter seveda že celo vrsto KoloParkov. Pokrovitelji festivala so še Zavarovalnica Triglav, NLB Skladi, Bikehanic, Extreme Vital, Proloco Trade, Sinter, Factory Store, Orodje Žabjek, Nutrispoint, Peugeot Slovenija, Liquishot, Lumar, G-Shock in Spar Online, partnerja pa sta Ljubljana je šport in Kolesarska zveza Slovenije.

Povzetek programa festivala:
Petek, 15. 9. / Bike Park Ljubljana (Podutik)
17:30 Bikehanic G-Shock Line Session – za uvrstitev na glavno tekmovanje v soboto
18:30 Scott Continental Pump Challenge

Sobota, 16. 9. / Bike Park Ljubljana (Podutik)
14:00 Enduro Golovec trails (1. in 2. etapa)
17:00 Finale FMB Bronze
18:00 Bikehanic G-Shock Line Session
18:30 Bikehanic G-Shock Line Show
Sledi razglasitev zmagovalcev in zabava z DJ-em
Čez dan bodo v parku potekale tudi animacije za otroke in vodeni izleti.


Nedelja, 17. 9. / Golovec trails (Rudnik)

13:00 Enduro Golovec trails
17:00 Razglasitev zmagovalcev dirke v enduru


Prijave za posamezne sklope so že odprte:
Bikehanic Big Line Session > http://www.ljubljanamtbvikend.si/bikehanic-big-line-session/
FMB Freestyle Challenge > https://www.ljubljanamtbvikend.si/fmb-freestyle-challenge/

Ostale prijavnice bodo odprte v kratkem.

www.ljubljanamtbvikend.si