Enduro Golovec trails letos praznuje svojo peto obletnico, prav toliko je staro tudi društvo Golovec trails, ki organizira tekmovanje in seveda skrbi tudi za poti in dejavnosti istoimenskega parka nad Rudnikom. Letošnje tekmovanje prinaša kar nekaj novosti, glavna je seveda izvedba s posebnim promocijskim statusom, saj je želja približanje endura čim večjemu številu kolesarjev, zato tudi nekoliko manj zahtevne trase in večje število kategorij, kot je to običajno v pokalu SloEnduro. Na tem enduru se lahko vsak pomeri s svojimi vrstniki in prijatelji, ker pa so etape razporejene po relativno majhnem območju je to tudi ena redkih dirk v enduru, na kateri lahko gledalci navijajo na vseh etapah, brez da bi delali velike premike.

Neobvezen prolog bo potekal že v soboto v Bike Parku Ljubljana, dober rezultat na prologu lahko najhitrejšim prinese nekaj dragocenih sekund prednosti pred začetkom nedeljske preizkušnje. Kdor se prologa ne bo udeležil, bo v nedeljo štartal s srednjim časom sobotne preizkušnje (enako velja tudi za vse, ki bodo dosegli slabši čas od povprečja).

V nedeljo bo vsa pozornost usmerjena na steze nad Rudnikom, skupaj bo na dirki kar 14 kategorij. Tekmovalce v starostnih skupinah do 13 in 15 let čakajo tri etape, vse ostale pa štiri. Na željo obiskovalcev parka so organizatorji dodali tudi kategorijo 60+! Za kategorijo e-bike se pripravlja premiera dodatne, pete etape, t. i. power stage, ki bo potekala navzgor po parku. Preizkušnja bo zelo zahtevna in hkrati tudi zabavna. Organizatorji bodo etape razkrili v petek, 16. septembra, tudi poznavalce poti na Golovcu pa bo pričakalo kakšno presenečenje in nov odsek.

Urnik tekmovanja (Bike Park Ljubljana)

Sobota, 17. 9. 2022
15.00-16.00 Odprta prijavna služba
16.30 Prolog

Nedelja, 18. 9. 2022 (Golovec trails & Urban Ring)
7.00–10.00 Odprta prijavna služba
08.00–10.00 Trening za tekmovalce
11.00–16.30 Tekmovanje
16.30-17.30 Spremljevalni program
17.30 Podelitev

Povezave
Prijave in razpis na Prijavim.se
Golovec Trails
SloEnduro