Nova slopestyle linija v Podutiku je bila v lanskem letu postavljena z namenom, da se ponudi možnost učenja in urjenja trikov ter tako okrepil freestyle podmladek v Sloveniji. Sestavljata jo dva skoka, ki se nahajata nad linijo G-Shock in že ob vstopu v park vabita kolesarske navdušence.

Na tej liniji se bo v sobotnem popoldnevu odvilo mednarodno tekmovanje FMB, ki se uvršča v svetovni pokal descipline slopestyle, natančneje v kategorijo Bronze. Tekmovalci bodo tako imeli tudi možnost zbiranja točk, s katerimi se lahko prebijejo navzgor na svetovni lestvici in si s tem zagotovijo vstopnice za še večja tekmovanja.

Svoje spretnosti, čim bolj zahtevne, visoke in kreativne trike, bodo pokazati v dveh vožnjah. Za uvrstitev najboljših 12 v finale, bo štela boljša izmed obeh voženj

Štartnina za udeležebo na tekmovanju je 20 EUR in vključuje bon za pijačo in hrano. PRIJAVNICA >>>

Piljenje tekmovalnih voženj se bo pričelo v petek – na prvi dan treninga. Po sobotnem treningu pa sledijo kvalifikacije in finale. Podrobnejši urnik se nahaja tukaj.

Tekmovanja se lahko udeležijo vsi z veljavno FMB licenco, ki se jo brezplačno pridobi na spletni strani FMB.
Število mest v tekmovanju je omejeno na 30, zato pohiti s prijavo in ne zamudi priložnosti, da pokažeš svoje najboljše trike!

Vstop na prizorišče je brezplačen.