Od furanja do skakanja s kolesi do žura z Elvisi – vse to na zelo posebno soboto v Bike Parku Ljubljana

Tekmovanje za kralja in kraljico Bike Parka Ljubljana, paralelni slalom s kolesi, skakanje v veliko zračno blazino, spektakularen “sešn” na velikih skokih in za zaključek dneva še koncert legendarnih Elvis Jackson! Vse to vas čaka 17. septembra v Bike Parku Ljubljana, seveda v okviru festivala Ljubljana MTB Vikend.

Razkrivamo naslednji paket podrobnosti festivala Ljubljana MTB Vikend (16.-18. september), tokrat s podrobnostmi dogajanja v Bike Parku Ljubljana. Sobota , 17. septembra, bo tam resnično nora, pridružite pa se lahko s kolesom ali kot gledalec – ali še najbolje, kar oboje! Točno opoldne se začne zabavno tekmovanje Kralj in kraljica Bike Park Ljubljana, ki vsakega znova postavi pred različne izzive – tokrat vas čakajo pot Primorka, krog na pump tracku, krog po progi za XC ter enduro etapa, ob tem pa lahko vse razen zadnje znova vozite z neomejeno ponovitvami. Posebna kategorija bo namenjena tudi lastnikom e-koles.

Vzporedno bomo napolnili tudi veliko zračno vrečo in skoraj vsak se bo lahko preizkusil v skokih s kolesi, nasvete in znanje pa bo ob tem predajal Boris Režabek, ki se uveljavlja tudi na mednarodni MTB sceni prostega sloga in ima velike zasluge za najnovejše objekte v parku.

Ob dveh se začne Loo-Blah-Nah Dual Slalom, ki bo zagotovo privabil specialiste te discipline, dobrodošli pa ste tudi vsi ostali ljubitelji gorskega kolesarstva. Če vam noge zdržijo, lahko to tekmovanje združite tudi z dirkanjem za naslov kralja in kraljice parka.

Ob 16.30 bo na sporedu prolog nedeljske dirke Enduro Golovec Trails, nato pa bomo običajni gorskokolesarski smrtniki kolo parkirali in na “glavni oder” bodo stopili junaki, ki se bodo podali na veliko skakalnico in/ali na novo zgrajeno linijo skokov. Tekmovanje Bikehanic Big Line Session bo zagotovo postreglo z norimi in drznimi skoki, ob glasnem navijanju pa bodo nastopajoči samo še bolj pogumni. Tekmovanje se začne ob 18.00, do takrat je vstop v Bike Park Ljubljana brezplačen. Nato bo treba za vstop na prizorišče pokazati vstopnico, ki stane 10 evrov po osebi (nakup na Eventim.si), otroci do 12. leta pa imajo cel večer vstop prost.

Drzni kolesarji bodo gledalce primerno ogreli za večerno skakanje pod odrom na katerem bodo ritem narekovali legendarni Elvis Jackson, večkrat razglašeni za najboljši koncertni rock band!

Kot se za tak dogodek spodobi bo seveda poskrbeljeno tudi za dobro hrano in hladno pijačo; da, tudi Hodoki se bodo pekli!

Furanje, druženje, šov za obiskovalce in eni in edini Elvisi s svojimi hiti. To bo nepozaben dan v Bike Parku Ljubljana!

Program za obiskovalce:
Petek, 16. 9. – KoloPark Spodnja Šiška (Tivoli)
19.00 Dobrodelni Scott Continental Pump Seššn, sledi zabava z DJ-em

Sobota, 17, 9. – Bike Park Ljubljana (Podutik)
12.00 Kralj in kraljica Bike Parka Ljubljana
12.00 Skakanje v veliko zračno blazino & delavnica z Borisom Režabkom (do 15.00)
14.00 LOO-BLAH-NAH Dual Slalom
16.30 Prolog Enduro Golovec Trails
18.00 Bikehanic Big Line Session
20.00 Koncert Elvis Jackson

Nedelja, 18. 9. – Golovec Trails (Rudnik)
11.00 Enduro Golovec Trails

www.ljubljanamtbvikend.si

Avtor fotografij: Jure Gasparič