Enduro Golovec trails: dva dneva dirkanja na dveh koncih Ljubljane

O končni razvrstitvi SloEndura 2023 bo odločala le še finalna dirka SloEnduro Grozni na prvi oktobrski dan, prej pa se ta konec tedna vidimo na promocijskem dogodku Enduro Golovec trails na festivalu Ljubljana MTB vikend!


Čeprav ne prinaša točk za lestvico SloEndura, je dirka na Golovcu sredi Ljubljane za marsikoga najpomembnejša ali kar edina dirka v sezoni. Lepo urejena mreža poti tako rekoč sredi mesta, kratke in ne prezahtevne hitrostne preizkušnje, dobra družba, malo tekmovalnosti …

Tudi letos bo tako ali še malo boljše, obljubljajo prireditelji iz Športnega društva Golovec trails. Velika novost šeste izvedbe je razširitev na dva tekmovalna dneva na dveh lokacijah!

Poleg nedeljskih preizkušenj na Golovcu bo namreč dirko gostil še Bike park Ljubljana na drugi strani mesta, v Podutiku. Tam bosta v soboto dve hitrostni preizkušnji, nato pa v nedeljo na Golovcu še tri.

Sobota, Bike park Ljubljana
KD Rajd v Podutiku pripravlja povsem novi progi. Med 11. in 13. uro ju bodo udeleženci spoznavali na krogu za trening, dirka se začne ob 14. uri.

V soboto se bo v Bike parku Ljubljana dogajajo še marsikaj ne-dirkaškega, kot je slopestyle tekmovanje serije FMB in Bikehanic Big line session na veliki liniji (G-Shock linija), pa zabava, tako da ne bomo nikomur zamerili, če pozabi, da ima naslednji dan še tri petine dirke …

Nedelja, Golovec trails
Na znanih in neznanih progah Golovec trails (tudi letos bo nekaj novih kombinacij prog) se trening začne ob 9. uri in zaključi opoldne, ob 13. uri pa se udeleženci začnejo izpred Urban ringa odpravljati proti prvi od treh hitrostnih preizkušenj.

Skupaj to pomeni …
Višinska razlika »plezanja« in spuščanja v dveh dneh bo skupaj s treningom za pet etap znašala približno 1200 višinskih metrov. Kratka trasa za kategoriji U13 in U15 združuje dve sobotni in dve nedeljski etapi, e-kolesarje pa v soboto čakata obe, v nedeljo pa skupaj z eno navzgor kar štiri preizkušnje.

Vremenska napoved je dobra, tako da udeležence najverjetneje pričakajo prašne proge.

Natančno traso obeh dni objavimo v petek.

Kategorije, nagrade
Kot vedno, so na Golovcu starostne kategorije bolj razdrobljene kot tiste v seriji, tudi kolesarke so ločene v dve starostni kategoriji. Tudi nagrade so lepe, vključno z denarnimi, ki so pri nas kar redkost.

Podrobnosti v razpisu, tam so tudi prijave, ki so odprte še ves četrtek. Če do zaključka prijav ne bo doseženo največje možno število udeležencev (250), lahko še zaprosite za prijavo.

POVEZAVE
Razpis in prijave na Enduro Golovec trails 2023
Dogodek na Facebooku
Celoten spored festivala Ljubljana MTB vikend na www.ljubljanamtbvikend.si