Prva izvedba Ljubljana MTB Vikenda v duhu “od kolesarjev – za kolesarje”

V Ljubljani je v zadnjih letih nastalo več gorskokolesarskih parkov in poligonov, ki s svojo (pre)zasedenostjo kažejo na svojo izjemno popularnost. Seveda pa imajo vsi ti objekti in dejavnosti društev na njem širši pomen, ki presega pojem “gorsko kolesarjenje” – na teh terenih uživajo otroci in cele družine, vzgajajo se novi vrhunski športniki in številni znova odkrivajo pot do aktivnega načina življenja. Festival Ljubljana MTB Vikend (18.-20. 9.) bo povezal prizorišča, društva in predvsem kolesarje in dokazal, da je Ljubljana tudi prestolnica gorskega kolesarstva!

KoloParki v različnih četrtnih skupnostih, Golovec Trails, Bike Park Ljubljana in BMX Park Ljubljana so osrednji ljubljanski poligoni za gorskokolesarske zanesenjake, pa tudi družine, BMX kolesarje, malčke in zdaj tudi že za obiskovalce iz vse Slovenije in tujine. Zgodba se je začela s prostovoljnim delom v društvih – v našem primeru Kolesarskega društva Rajd, Športnega društva Golovec Trails – in zrasla v sodelovanje z Mestno občino Ljubljana, rezultat pa so pravno urejeni in vzdrževani objekti s programom za rekreativne in tekmovalne kolesarje vseh starosti.

Ljubljana MTB Vikend (18.-20. september) združuje in poveličuje vse to, predvsem pa se opira na dejstvo, da Ljubljančanke in Ljubljančani radi “furamo”. Zato bomo v treh dneh festivala predvsem kolesarili, na programu pa bo vse od organiziranih izletov in delavnic do dirkaško začinjenih preizkušenj. Vsak bo našel nekaj zase in vsak bo imel priložnost spoznati nekaj novega. V prihodnje bo festival gradil tudi na mednarodni veljavi, saj je Ljubljana kot odlična lokacija za kolesarjenje ter hkrati tudi izhodišče za kolesarske počitnice v Sloveniji znana tudi že tuji javnosti.

Tekmovalni del Ljubljana MTB Vikenda:

18. 9. I KoloPark Nove Fužine I Prvo državno prvenstvo v pump tracku ter tekmovanje serije B4X

19. 9. I Bike Park Ljubljana, Podutik I Kralj in Kraljica Bike Parka Ljubljana (pet disciplin v enem tekmovanju)

20. 9. I Golovec I SloEnduro 4Fun Golovec Trails, tekmovanje v disciplini enduro

Rekreativni, izobraževalni, dobrodelni in zabavni del festivala:

18. 9. I Mestna hiša I Okrogla miza Izzivi razvoja gorskega kolesarjenja v Ljubljani (zaprto za javnost)

18./19. 9. I Različne lokacije I Organizirani vodeni izleti (MTB, gravel)

19. 9. I KoloPark Spodnja Šiška I Večerni sešn pod žarometi

19. 9. I Delavnica na temo gradnje poti

19. 9. I KoloPark Spodnja Šiška I Dobrodelni pump track sešn z znanimi obrazi in dražbo športnih rekvizitov

19. 9. I Lepa Žoga I Koncert skupine Kočevska Orkestra ter praznovanje rojstnega dne mtb.si & Lepe Žoge

Prijave za vse tekmovalne prireditve so odprte na spletni strani Prijavim.se, prijave za vse rekreativne prireditve pa bodo odprte v tednu pred festivalom. Vse informacije se nahajajo na www.ljubljanamtbvikend.si.