Prestol čaka na najboljšega “multipraktika” med gorskimi kolesarji

V okviru festivala Ljubljana MTB Vikend (18.-20. september) bo potekalo tudi prvo tekmovanje za Kralja in Kraljico Bike Parka Ljubljana. Za krono ne bo dovolj, če si hiter/hitra samo navzgor ali samo navzdol, izkazati se bo treba v kar petih različnih preizkušnjah – vsak udeleženec pa bo lahko izvedel poljubno veliko ponovitev.

Koncept tekmovanja Kralj in Kraljica Bike Parka Ljubljana (19. september) je naravna posledica tega, kar park pri Podutiku v Ljubljani ponuja vsem kolesarjem – različne linije in poligone na katerih je treba pokazati (ali pa se šele naučiti) vse prvine gorskega kolesarjenja. Zato bo tekmovanje vsebovalo pet preizkušenj, vsak udeleženec bo moral sam voziti vse:

  • Krog po pump tracku,
  • Spust po progi za dual (paralelni dvoboj),
  • Krog po progi za olimpijski kros (XCO),
  • Vzpon (kratek, a pekoč za mišice),
  • Etapo v enduru.

Za lažjo predstavo so prve štiri preizkušnje tudi posnete – ogledate si jih lahko na www.ljubljanamtbvikend.si.

Tekmovanje bo potekalo v soboto, 19. septembra, od 12.00 do 16.00, v tem času pa bodo stalno odprte vse proge razen endura in vsak udeleženec bo lahko na vsaki progi vozil kolikor bo želel. Če čas ne bo dober ali bo prišlo do napake med vožnjo se le-ta torej lahko ponovi. Že zaradi same narave tekmovanja in disciplin bo imel vsak udeleženec nekje prednost, drugje pa bo moral loviti zaostanek, poleg tega pa bo moral vsak pametno razporediti moči in se tehtno odločiti kaj želi voziti večkrat.

Etapo v disciplini enduro pa bo vsak vozil samo enkrat, organiziran bo le ogled trase. Ta preizkušnja bo sledila popoldan in bo hkrati štela tudi kot neobvezen prolog za nedeljsko tekmovanje SloEnduro 4Fun Golovec Trails.

Zmagovalec in zmagovalka bosta torej tista z najboljšo kombinacijo tehnike vožnje, kondicije in tudi taktike, krono in večno slavo bo namreč prineslo najvišje število točk v seštevku vseh etap.

Na tekmovanje ste vabljeni tudi vsi lastniki električnih gorskih koles, a tekmovalci iz te kategorije ne boste mogli osvojiti naslova kralja ali kraljice.
Prijave za vse tekmovalne prireditve so odprte na spletni strani Prijavim.se, vse informacije se nahajajo na www.ljubljanamtbvikend.si.