Pokaži in dokaži svojo multidisciplinarnost ter obvladovanje različnih veščin gorskega kolesarstva – gor in navzdol. Raznolikost poti in poligonov v Bike Parku Ljubljana bo pravi teren, da se dokažeš, trik pa je v tem, da je treba vseh pet disciplin odpeljati z enim kolesom. Zato na ta dan ne bo važno ali furaš zaradi lastnega užitka ali si tekmovalec v kateri izmed disciplin, vsak bo nekje v boljšem položaju in vsak bo nekje izgubljal čas za skupno uvrstitev. Sam boš izbral/a kdaj boš odpeljal/a posamezno preizkušnjo, vožnjo z merjenjem časa pa boš lahko ponovil/a kolikokrat želiš. Lahko enkrat, lahko desetkrat – odvisno kaj si lahko privoščiš z močjo svojih nog.

Če si res car/carica na kolesu je to tvoja priložnost da zasiješ in postaneš KRALJ oz. KRALJICA BIKE PARKA LJUBLJANA!

Osnovni podatki

Lokacija: Bike Park Ljubljana, Podutik
Datum: 17. september 2022
Organizator: Kolesarsko društvo Rajd, www.kd-rajd.si, FB/IG/TWI @KDRajd / #KDRajd

Štartnina 10 EUR
Prijave na obrazcu na tej povezavi >

Discipline

PUMP TRACK: en krog po grbinah in valovih zemeljskega pump tracak; individualna vožnja z merjenjem časa

OLIMPIJSKI KROS: en krog po XC progi

PRIMORKA: spust po progi Primorka v “zgornjem” delu parka

ENDURO: zabaven spust, ki bo hkrati veljal tudi kot neobvezen prolog dirke Enduro Golovec Trails; edina izmed štirih preizkušenj za katero imaš samo en poizkus

Povezava na Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1246459976088804

Trase tekmovanja 2022

Kategorije in število tekmovalcev

Ženske 15-35 let
Ženske 35+ let
E-bike ženske*, skupna kategorija, najmanjša dovoljena starost 15 let
Moški 15-18 let
Moški 19-34 let
Moški 35+ let
E-bike moški*, skupna kategorija, najmanjša dovoljena starost 15 let

*Kategorija E-bike ne šteje za skupno zmago na tekmovanju Kralj in kraljica Bike Parka Ljubljana

Organizator si pridržuje pravico do omejitve števila tekmovalcev v kolikor se bo to izkazalo potrebno zaradi gladkega časovnega poteka dirke ter morebitnih omejitev, ki bodo še veljale septembra. Prijavi se hitro in zagotovo si boš lahko nadel štartno številko.

Skupni zmagovalec

V vsaki izmed posameznih disciplin se bo meril čas, zmagovalec (pišemo v moškem spolu, velja za moške in ženske) posamezne discipline je tisti z najnižjim časom. Skupni zmagovalec, je tisti z najnižjim časom vseh disciplin (prog) skupaj.

Dodatna pojasnila v povezavi s skupnim rezultatom

V kolikor imata dva tekmovalca ali tekmovalki enako število točk, bo višje postavljen/a tisti/a z večjim številom boljših uvrstitev v posameznih disciplinah.

Razglasitve zmagovalcev

Vrstni red vsake izmed disciplin bo ovrednoten s točkami, pri čemer dobi zmagovalec etape največ točk, in tako naprej. Skupni zmagovalec oz. zmagovalka sta tista z največ zbranimi točkami.

Nagrade za zmagovalce

Vsi najboljši, še posebej pa nov kraljevi par, bodo nagrajeni s praktičnimi in simbolnimi nagradami. Denarnih nagrad ne bo. Spodbujamo interna in prijateljska rivalstva ter sklepanje dodatnih stav; morda bomo celo obesili tablo in vam pustili, da jih najavite celotnemu občinstvu. 😉

Kolo in oprema

– Obvezna je uporaba zaščitne kolesarske čelade. Organizator močno priporoča uporabo čelade z zaščito celotnega obraza in ščitnike za roke, noge in telo.
– Vsak tekmovalec mora vse discipline odpeljati z enim kolesom, menjava kolesa torej ni dovoljena. Ob prijavi bo okvir vsakega udeleženca označen s posebno nalepko.
– Kolo je lahko opremljeno s potopno sedežno oporo in tudi sicer ni nobenih posebnih pravil glede tega.
– V kategoriji za električna kolesa lahko nastopite s certificiranim električnim kolesom. Ne moremo preverjati programske opreme, pričakujemo pa sodelovanje po načelu fair playa in si ob tem pridržujemo pravico, da v primeru suma povečanja moči motorja ali drugih predelav posamezniku zavrnemo pravico do nastopanja in/ali ga izključimo iz tekmovanja.

Prijave

Prijave potekajo preko spletnega obrazca. Registracija/Prijave

Ob prevzemu štartne številke bo potrebno plačati kavcijo za čip za merjenje časa.

Licence in zavarovanje

Licenca Kolesarske zveze Slovenije ni potrebna za udeležbo na tekmovanju.

Trening

Uradnega treningxa ni. Bike Park Ljubljana je odprt vse nedeževne dni v letu in treniraš lahko po mili volji. Na dan tekmovanja bo park zaradi priprave prizorišča zaprt, prav tako bodo posamezni deli parka zaprt dan prej. 

Merjenje časa

Merjenje časa posameznih disciplin bo potekalo s čipi. Vsak tekmovalec bo ob prijavi prejel čip, ki bo moral biti nameščen celoten čas tekmovanja. Čip je treba vrniti po koncu tekmovanja.

Dodatna pravila in pojasnila

– Od vseh udeležencev pričakujemo tekmovanje v duhu fair-playa in sicer v smislu, da se boste na XC progi umaknili hitrejšemu za vami ter ob morebitnem navalu na posamezno progo naprej spustili vse, ki je še niso vozili.
– Rezultate posameznih disciplin boste lahko udeleženci videli tekom tekmovanja in se tudi na podlagi tega odločili ali boste ponovno nastopili v določeni preizkušnji ali ne.
– Zunanja pomoč v času uradnih nastopov (merjenje časa) ni dovoljena.
– Tekmovanje poteka v vsakem vremenu.
– Organizator si pridružuje, da pravila spremeni brez predhodnega obvestila, če za to obstaja utemeljen razlog.