Disciplina, ki smo jo včasih poznali in furali vsi, in jo je vsake toliko primerno znova postaviti v koledar in se znova pomeriti “head to head”. V Bike Parku Ljubljana je proga za paralelni slalom stalno postavljena in se pogosto uporablja za interne dvoboje, v sobotnem programu festivala naredimo pravo dirko. Z vrati, navijači in vsem kar paše zraven.

Proga je tehnično dokaj nezahtevna in zato primerna za praktično vse gorske kolesarje, seveda pa bi si želeli, da bi se prijavili tudi kakšni stari mački, ki so to disciplino zaznamovali v preteklosti.

Osnovni podatki za tekmovanje Dual slalom

Lokacija: Bike Park Ljubljana, Podutik
Datum: 17. september 2022
Organizator: Kolesarsko društvo Rajd, www.kd-rajd.si, FB/IG/TWI @KDRajd / #KDRajd

Prijave

Prijave potekajo prek spletnega obrazca.

Štartnina

Štartnina Dual slalom 10 EUR

Plačilo štartnine je možno po predračunu ali na dan dogodka z gotovino.

Kategorije

Moški (13+)*

Ženske (13+)*

* v primeru večjega števila prijav se lahko kategorije dodatno razdeli.

Pravila tekmovanja

  • Kategorije na tekmovanju so ženske in moški. Pri moških in ženskah, se bo ločeno izvedla še podelitev za mladince/mladinke (U19), dirka se skupaj. Vse podelitve so za prve tri tekmovalce.
  • Vsi tekmovalci se pomerijo v eni kvalifikacijski vožnji.
  • V finale se uvrsti prvih 32 tekmovalcev. V primeru manj kot 24 prijavljenih tekmovalcev, se v finale uvrsti 16 tekmovalcev.
  • Tekmovalec z boljšim kvalifikacijskim časom, prvi izbira pozicijo na progi. V vseh naslednjih bojih z istim tekmovalcem, se pozicija vedno zamenja.
  • Finale se vozi na dve dobljeni zmagi. Torej, v primeru ko vsak tekmovalec zmaga enkrat, se vozi dodatna zmagovalna runda.
  • Tekmovalec lahko med vsako vožnjo vozi samo po svoji progi. V primeru kršitve, se ga lahko za to vožnjo diskvalificira.
  • Tekmuje se po načelu “fair-play”. Organizator ima možnost diskvalifikacije tekmovalca.
  • Poleg izpravnega kolesa je potrebna tudi integrirana (full face) čelada. Organizator si pridržuje pravico preprečitve štarta v nasprotnem primeru.