Ni prevoda

Furanje na pumptracku je vedno zabavno in vedno naravnost uživamo, ko se s kolesi spustimo po valovih in bandah mestnih KoloParkov. Zabava pa bo vsaj za en dan postala zelo resna, saj bomo v Novih Fužinah organizirali drugo državno prvenstvo Slovenije v pumptracku.

Pumptrack je zdaj tudi uradna disciplina Mednarodne kolesarske zveze UCI. Podelili bomo majice državnih prvakov v tej disciplini in to v nedeljskem sporedu, na za nas najboljšem pumptracku daleč naokoli. Dirkalo se bo v starostnih kategorijah od U7 do članov in seveda masterjev, državni prvaki pa boste lahko postali le tekmovalci z licencami, čeprav je tekmovanje odprto za vse.
V kvalifikacijah se bo meril čas enega kroga z letečim štartom, najhitrejših 32 tekmovalcev pa se uvrsti v glavni del tekmovanja, kjer se tekmuje po sistemu izločanja. Tudi v izločilnih bojih se meri čas, tekmovalec z boljšim časom napreduje v naslednji krog; vse do velikega finala.

Tekmovanje bo potekalo v KoloParku Nove Fužine.

Štartnina za tekmovanje znaša 10 EUR, prijave in plačilo pa se uredi preko portala Prijavim.se

Celoten razpis v PDF.

Riding pump track is always fun, and we absolutely love it when we can send our bikes down the waves and berms of the Ljubljana’s city pump tracks (called KoloPark). The fun will however get serious for one day, as we will organize the second Slovenian Pump Track Championships. The race will take place in Nove Fužine.

Pump track is now also an official UCI discipline. Race categories span from U7 to elite and masters; the race is open to everyone, but only Slovenians with the racing license can become champions.

Each rider will do one timed lap in the qualifications (with flying start), up to 32 fastest will continue to the elimination rounds. Lap time will decide on the round winners, all the way to the big finals and first ever pump track champ.

The race will take place on KoloPark Nove Fužine in Ljubljana.

Štartnina za tekmovanje znaša 10 EUR, prijave in plačilo pa se uredi preko portala Prijavim.se.

https://www.kd-rajd.si/en/pumptrack-kolopark-fuzine/