Furanje na pump tracku je vedno zabavno in vedno naravnost uživamo, ko se s kolesi spustimo po valovih in bandah mestnih KoloParkov. Zabava pa bo vsaj za en dan postala zelo resna, saj bomo v Novih Fužinah organizirali prvo državno prvenstvo Slovenije v pump tracku, tekmovanje pa bo štelo tudi za pokal B4X!

Pump track je zdaj tudi uradna disciplina Mednarodne kolesarske zveze UCI in v sezoni 2020 bi morali tudi kronati prve svetovne prvake v tej disciplini, kar pa se zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo zgodilo. Bomo pa podelili majice državnih prvakov v tej disciplini in to v petkovem popoldnevu, na za nas najboljšem pump tracku daleč naokoli. Dirkalo se bo v starostnih kategorijah od U7 do članov in seveda masterjev, državni prvaki pa boste lahko postali le tekmovalci z licencami, čeprav je tekmovanje odprto za vse.

V kvalifikacijah se bo meril čas enega kroga z letečim štartom, najhitrejših 32 tekmovalcev pa se uvrsti v glavni del tekmovanja, kjer se tekmuje po sistemu izločanja. Tudi v izločilnih bojih se meri čas, tekmovalec z boljšim časom napreduje v naslednji krog; vse do velikega finala.

Tekmovanje bo štelo tudi za pokal B4X Slovenija in Pumpaj Slovenija.

Tekmovanje bo potekalo v KoloParku Nove Fužine.

Štartnina za tekmovanje znaša 10 EUR, prijave in plačilo pa se uredi preko portala Prijavim.se:
https://prijavim.se/calendar/checkings/4029/dp_v_pump_tracku___b4x_ljubljana_2020/

REZULTATI

Celoten razpis (PDF)

https://b4x.si
https://www.facebook.com/pumpajslovenija/
https://www.kd-rajd.si/kolopark-fuzine/