V soboto zvečer se vsi skupaj odpravimo na obrobje parka Tivoli, kjer kraljuje KoloPark Spodnja Šiška ter legendarni bar Lepa Žoga. Najprej bomo s furanjem zbrali lep kupček evrov za tiste, ki rabijo pomoč vseh nas, nato pa se preselimo na notranje dvorišče, ker bo zabava s skupino Kočevska orkestra. Gremo po vrsti!


Dobrodelni Scott Continental Pump Sešn (1 krog = 1 evro)
Povabljeni hitri kolesarji in nasploh znane face bodo najprej “štepali” kroge kot za stavo. 60 minut furanja in predajanja štefete v nabiranju čim več krogov, vsak krog namreč prinese en evro za projekt Botrstvo. Znesek bo vplačal pokrovitelj podjetja, podjetje Proloco Trade, ki med drugim zastopa znamke Scott in Continental (www.skm.si). Poleg tega pa bo vsak izmed nastopajočih prispeval še enega izmed svojih športnih rekvizitov, ki jih bomo prodali v času trajanja furanja in tudi celoten izkupiček dražbe bo šel za enak namen.

Kdo pa se bo vrtel po KoloParku, da se mu bo kar zavrtelo? Znani kolesarji Jaka Remec, Jošt Ložar, Žiga Pandur in Tilen Frank, pa tudi olimpijka Tanja Žakelj. Pridružili pa se jim bodo še drugi kolesarji in tudi nekaj takih, ki jih bolj poznamo po drugih dosežkih, a so hkrati tudi zapisani kolesarstvu.

Lokacija KoloParka.

Koncert skupine Kočevska orkestra
Rojstni dan praznuje mtb.si, prav tako tudi Lepa Žoga, oba pomembna partnerja festivala. Zato bomo moči združili tudi na zabavi in vas povabili na večerni koncert kočevske ska zasedbe Kočevska orkestra. Vsi skupaj se bomo imeli fajn, prišparali pa bomo še toliko moči, da dirkanje v nedeljo na Golovcu ne bo preveč mučno.