Drugi Ljubljana MTB Vikend bo potekal od 10. do 12. septembra 2021

Zopet se bo veliko furalo! Festival “od kolesarjev za kolesarje” se po uspešni prvi izvedbi vrača v sezoni 2021 – znova v septembrskem terminu, znova na več lokacijah po Ljubljani. Ljubljana MTB Vikend ostaja zvest svojemu sporočilu in prikazuje glavno mesto Slovenije tudi kot gorskokolesarsko prestolnico.

Pred dnevi so organizatorji serije SloEnduro objavili koledar za sezono 2021, v njem pa je bil razkrit tudi datum za dirko SloEnduro 4Fun Golovec Trails – 12. september. Mnogim je to razkrilo tudi datume festivala, ki se bo tako kot v svoji prvi inkarnaciji zaključil z množično enduro dirko na stezicah rudniškega pobočja Golovca.

Festival bo uradno potekal tri dni, od 10. do 12. septembra, zares pa bo raztegnjen čez celoten teden. Med tednom bodo potekali brezplačni vodeni izleti in delavnice, gorski kolesarji bodo tako lahko spoznali kakšne nove kotičke hribov okoli mesta, zagotovo pa se zapeljemo tudi čez Barje.

Vikend bo namenjen dogajanju v osrednjih ljubljanskih parkih za gorske (in tudi druge) kolesarje. V Bike Park Ljubljana pri Podutiku se vrača najbolj netekmovalno in zabavno tekmovanje Kralj in Kraljica Bike Parka Ljubljana, ki vas bo znova izzvalo v različnih disciplinah. Na tnalo boste postavili svoje znanje v različnih prvinah, za krono bo treba pokazati hitrost navzgor in navzdol. Ker se v parku gradijo nove poti bo preizkušnja zagotovo še bolj zanimiva. Največje pozornosti obiskovalcev pa bodo zagotovo deležni vsi junaki na veliki skakalnici. Nedelja bo kot rečeno uvodoma rezervirana za enduro serije SloEnduro 4Fun, ki običajno pritegne okoli 200 kolesarjev in kolesark iz srednje Evrope. Vse prireditve bodo namenjene obiskovalcem iz vse Slovenije in njene okolice, optimistično pa se pripravljamo tudi na bolj sproščeno druženje po furanju.

Eden izmed vrhuncev prve izvedbe festivala Ljubljana MTB Vikend je bil dobrodelni Scott Continental Pump Track Session, na katerem so sodelujoči z nabiranjem krogov v KoloParku Spodnja Šiška in prodajo športnih rekvizitov zbrali preko 3.000 evrov za projekt Botrstvo. Na krilih takšnega uspeha bomo dobrodelno “nabiranje krogov” organizirali tudi v letu 2021.

To so seveda le glavne prireditve v okviru festivala, za katerim še naprej skupaj stojijo Kolesarsko društvo Rajd, Športno društvo Golovec Trails in medijski partner mtb.si. Glavni pokrovitelj festivala je Mestna občina Ljubljana, znotraj katere postaja kolesarstvo vedno bolj viden in pomemben del turistične ponudbe, še posebej v prihajajočem obdobju butičnega in nemnožičnega raziskovanja sveta. Meščani pa so že tako ali tako posvojili vse parke, kar je povsem očitno ob vsakem lepem vremenu in množičnem obisku.

Ljubljana MTB Vikend v spletni sferi:

Uradna spletna stran – www.ljubljanamtbvikend.si

Facebook – https://www.facebook.com/LjubljanaMTBVikendInstagram – https://www.instagram.com/ljubljanamtbvikend/